Set pulzne magnetne terapije Biomag Lumina 3D-e Clinic MDe
Slika : Set Biomag Lumina Clinic 3D-e MDe

Set Biomag Lumina Clinic 3D-e MDe

Globinska in profesionalna aplikacija na večjih delih telesa.

Velik solenoid SL60-P za globinsko aplikacijo v območju trupa in površinski tridelni aplikator A12PM za območje nog in hrbta. Enako priljubljeni aplikator AL21 zagotavlja intenzivno magnetno polje pri lokalnih aplikacijah pulznega magnetnega polja.

Set se dobavlja v čvrsti zaščitni torbi L11.

Novi in boljši princip indikacije za terapijo

V vseh napravah Biomag® so programi z imeni diagnoz v celoti nadomeščeni z novim načinom indiciranja terapije.

Po novem boste v napravah Biomag® našli izbor šestih pomembno inoviranih terapevtskih učinkov, ki dosegajo izvrstne rezultate terapije pri aplikaciji 2 x dnevno po 20 minut.

Ti učinki so nastali z obširno analizo številnih kliničnih študij s celega sveta in so usmerjeni v ključno terapevtsko delovanje pulznega magnetnega polja.


Biomag® Lumina 3D-e je naprava za aktivno izvajanje terapij oziroma medicinski pripomoček, namenjen za samostojno uporabo ali v kombinaciji z drugimi medicinskimi postopki in pripomočki kot dodatna terapija v okviru končnih ciljev zdravljenja. Namen uporabe nizkofrekvenčne pulzne magnetne terapije Biomag® je izkoriščanje njenih bioloških učinkov na tkiva za pomoč pri lajšanju določenih znakov (simptomov) bolezni. To vključuje predvsem bolečine, otekline, napetosti, spremembe mikrocirkulacije in spodbujanje celjenja ter lajšanje drugih simptomov, na katere ti učinki vplivajo.

Fiziološke spremembe v tkivih se po uporabi pulzne magnetne terapije Biomag® pojavljajo kot posledica lajšanja bolečin in zlasti spodbujanja vazodilatacije kapilarnih žil in predkapilar, posledično pa iz tega izhajajo naslednji dobrodejni učinki:

  • protibolečinski – analgetični, lajšanje bolečin
  • celitveni – podpora regeneraciji, protivnetni in protirevmatični učinki
  • protiedemski – proti otekanju
  • miorelaksacijski – sproščanje mišične napetosti (krčev)
  • vazodilatorni – zlasti izboljšanje mikrocirkulacije
  • presnovno-razstrupljevalni – odstranjevanje škodljivih snovi in presnovkov iz telesa

Naprava je namenjena za uporabo na nepoškodovani koži skozi zaščitni sloj, npr. sanitarno blazinico za enkratno uporabo ali drugo higiensko podlogo.

Pri uporabi naprave Biomag® Lumina 3D-e je treba upoštevati predvsem Načela varne uporabe in Kontraindikacije / indikacije in napravo uporabljati skladno s predpisanimi pogoji ustreznega delovnega okolja.

Osnovne varnostne informacije se prikažejo tudi na zaslonu naprave.


Fotogalerija - Set Biomag Lumina Clinic 3D-e MDe